Oktoberfest Alteveer barst uit de voegen

Zillertal Pur
Foto: Oktoberfest

Alteveer – Elk jaar is het Oktoberfest in Alteveer weer een groot succes en ook dit jaar wordt het Tiroler volksfeest van het bier voor de vijfde keer goed gevierd in Alteveer, op 13 oktober. Met lange tafels in de mega Duitse feesttent kunnen de feestgangers genieten van bier en muziek zoals het op z’n Duits hoort. Tijdens deze bierfeesten dragen veel mensen traditionele klederdracht, de lederhose of dirndl, onder het motto: ‘Wie niet verkleed gaat, is verkleed’. Niks moet, alles mag.

De tent is open om 20.00 uur en de sponsor slaat om 20.45 uur het eerste vat aan. Aangewezen hiervoor is Jan Metselaar, directeur van Bouwfix en voor het vijfde jaar hoofdsponsor van het evenement. Ook dit jaar treedt ‘Wir Sind Spitze’ op om een mooi feestje te maken. De Brabanders zetten elk jaar de tent op de kop. Speciaal uit Oostenrijk komt het drietal ‘Zillertal Pur’ om het feestje aan de gang te krijgen met de gezellige Zillertaler muziek. In verband met het 5-jarig bestaan van het Oktoberfest Alteveer, heeft de organisatie nog een verrassingsartiest bijgeboekt. Deze artiest trekt volle stadions en geeft een fantastisch optreden, maar wie het is, blijft nog een verrassing.

Gratis camping

Iedereen is welkom bij het oktoberfest in Alteveer. Jong en oud, van ver weg of dichtbij, de tent is open voor iedereen, ook voor mensen onder de 18 jaar. Voor mensen die van ver komen is er een gratis camping aanwezig achter de tent. Hiervoor moet je je van tevoren aanmelden op de website. Het is de bedoeling om van tevoren een kaartje te halen, want er is geen kassa op de avond zelf. Een kaartje kan online worden besteld of bij een van de verkooppunten. De organisatie verwacht ongeveer 3.500 mensen die de tent op de kop gaan zetten. Meer informatie: www.oktober-fest.nl.

Reacties