Diamanten feestje voor Albert en Geertje De Roo

Bloemen voor het echtpaar De Roo.
Foto: Artizzl Media

Koekange – Ze wonen nog maar een paar maanden in het Hof van Koekange, maar Albert en Geertje De Roo voelen zich er al aardig thuis. Weg van de drukke Dorpsstraat, nu naar een appartement op de eerste verdieping met fraai uitzicht. Geen tuin meer om te onderhouden, maar een balkon van waaruit zelfs over de landerijen gekeken kan worden.

Woensdag vierde het echtpaar hun diamanten huwelijksjubileum met de familie. ’s Morgens in de eigen huiskamer, in de middag in vakantiepark Westerbergen in Echten. Die zestig hadden er net zo goed wat meer kunnen zijn, want voordat ze in 1958 trouwden, hadden ze al zeven jaar verkering. ‘We waren nog jong en het moet financieel natuurlijk ook kunnen’, zegt Albert (83) daarover.

Tweede kerstdag

Het jonge stel leerde elkaar kennen in de kerk van Berghuizen op tweede kerstdag in 1951. ‘Dat was tijdens een zangavond’, vult Geertje netjes aan. Hij woonde aan de Ruinerweide, zij in Koekange. ‘In het begin sprak je wel eens af. Dan hoorde je dat ze ergens in een gezin op moest passen. Kreeg je de tip “kom je ook?” Zo ging dat en samenwonen was er niet bij’, zegt Albert.

In het Hof van Koekange wonen ze fijn. Een oude schoolvriendin van Geertje woont precies onder haar, alleen is het voor haar (met rollator) wat lastig om daar op bezoek te gaan. De lift zit helemaal vooraan in het gebouw, dus dat is een te lastige tippel. Ze zijn zeker van plan aan activiteiten mee te doen, maar zijn eigenlijk pas net bijgekomen van alle drukte rond de verhuizing. ‘We hebben meer dan 40 jaar in ons oude huis gewoond en moesten veel opruimen. We waren kapot toen we hier zaten’, zegt Albert.

Het echtpaar heeft vijf kinderen,  twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen, waarvan het merendeel gewoon lekker in de buurt woont.

Reacties