Roelof en Margje Mennink zeventig jaar getrouwd

Taart van de burgemeester en poppen in de tuin.
Taart van de burgemeester en poppen in de tuin.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Liefst 70 jaar getrouwd zijn Margje Kloeze en Roelof Mennink vandaag. Het echtpaar uit de Wijk vierde dat zondag al in de Veurdele bij Havelte, vanmiddag kwam burgemeester Roger de Groot op bezoek.

Ze leerden elkaar kennen na de oorlog tijdens één van de vele bevrijdingsfeesten. De nu 94-jarige Roelof stopte op zijn 61ste als timmerman. In een tijd dat alle zoons op het platteland op het land aan de slag moesten, kreeg Roelof de kans van zijn ouders om een opleiding op de technische school te volgen. ‘Ik heb geluk gehad met mijn ouders’, zegt hij daar over. ‘Ze deden dat toch maar, ondanks al die armoede. Ik heb later wel gedacht hoe dat toch mogelijk kon zijn.’

Huishoudelijk

Zijn vrouw Margje, 92 jaar geleden geboren in Koekange, werkte tot het moment dat de twee kinderen geboren werden bij verschillende families in de regio. Vooral veel huishoudelijk werk, maar daar stopte ze acuut mee toen een zoon en een dochter geboren werden. Het huwelijkspaar heeft vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Roelof werd geboren in Fluitenberg, maar voelt zich net als Margje een Wiekenaar. Hij werkte bij Wittink & Boverhof en deed dat vooral in de werkplaats. ‘Ik maakte kozijnen, deuren en ramen, ik heb daarnaast nooit bijgeklust, zoals veel anderen deden.’ Daarnaast zat Roelof in verschillend besturen, waaronder bij de Hout en Bouwbond en het ouderenwerk van Welzijn De Wolden. De tijd dat hij thuis in de schuur nog druk was met houtbewerken, is sinds de verhuizing van de Briëtweg naar de Prins Clauslaan voorbij. ‘We hebben 53 jaar aan de Brietweg gewoond, dat huis hebben we zelf gezet.’ Ze doen nog fanatiek aan koersbal en gymnastiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen