Dorpshuis drie dagen lang een Kunst Karke

Van links naar rechts Henk Baas, Emmy Fieten en Henk Eefting.
Foto: Artizzl Media

Echten – Dorpshuis d’Olde Karke in Echten is komend weekend drie dagen lang een kunstkerk. Op vrijdag 5 oktober opent de Kunst Karke met kunstwerken van zeven kunstenaars uit Echten en omgeving. Uit het dorp zelf zijn dat Loes van Dijk, Henk Eefting, Emmy Fieten, Erwin Palmers en Ria de Wilde, vanuit Hollandscheveld hangt er wel van Lisette Martens en Niesje Metselaar.

Het gaat om heel divers werk, van glas tot hout en van stillevens tot abstracte etsen. De organisatie is in handen van de Kunstcommissie, bestaande uit Emmy Fieten, Henk Eefting en Henk Baas.

De selectie van de kunstenaars was niet zo moeilijk. Het dorp zelf telt er nogal wat en via via werden de dames uit Hollandscheveld erbij gehaald. Elke kunstenaar krijgt de ruimte om volop werk te exposeren, bezoekers kunnen het werk kopen, eventueel plaatst de kunstenaar er dan weer wat anders voor in de plaats.

Grote panelen

Er worden vier grote panelen aan de zijkanten geplaatst, zodat de glas-in-loodramen in het zicht blijven. Verder komen er kubussen, tafeltjes en kruispanelen om al het werk te kunnen tonen. ‘We beginnen op donderdagmiddag met de inrichting, vrijdagmorgen maken we het af en ‘s middags gaat de expositie open’, zegt Henk Baas. ‘De kunstenaar bepaalt zelf wat hij of zij exposeert.’

Van de Kunstcommissie is steeds iemand aanwezig, verder wordt een beroep gedaan op het vrijwilligerskorps van het dorpshuis. Die regelen de catering ook, leuke bijkomstigheid is dat het dorpshuis ook halteplaats is van de fietstocht Happen en Trappen vanuit Koekange, die langs vijf dorpshuizen in De Wolden trekt.

Het evenement is volgens de commissie geslaagd als er genoeg belangstelling is. ‘En als we uit de kosten komen’, voegt Henk Eefting toe. Nu al is het idee in er een jaarlijks terugkerende manifestatie van te maken. Vanuit Initiatiefrijk De Wolden kwam een subsidie van tweeduizend euro, wethouder Mirjam Pauwels verricht vrijdagmiddag 5 oktober om 14.00 uur de opening. Bezoekers kunnen er die nog tot 20.00 uur terecht. Op zaterdag is d’Olde Karke open van 11.00 tot 17.00 uur, op zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties