Inbreng bij antiekveiling Ruinerwold gestopt

Foto: Artizzl media

Ruinerwold – Van de zijde van de inbrengers is er een grote belangstelling voor de komende boeldag in museumboerderij de Karstenhoeve in Ruinerwold op zaterdag 6 oktober. Het belooft een drukke zaterdag te worden in het Ruinerwoldse, ’s morgens eerst de traditionele perenverkoop op en langs de Dr.Larijweg, aansluitend is er vanaf 13.00 uur in de Karstenhoeve de antiekveiling  van de ingebrachte goederen.

Een en ander vindt wederom plaats onder leiding van  veilingmeester B. den Houter uit Coevorden. Werd er op de taxatiedag al reeds het nodige aangemeld voor deze veiling, de dagen daarna kwam er nog het nodige bij. Zelfs in die mate, dat moest worden besloten de aanmeldingen voor deze veiling te stoppen en kandidaat inbrengers moesten worden verwezen naar de volgende veiling in april 2019.

Herman Brood

Naast het gebruikelijke tin en koperwerk, aardewerk, porselein en kristal zijn er toch een aantal zaken welke  er uit springen, zoals een aantal schilderijen uit de Meppeler school, te weten van Antonie Keizer, Hugo van Schaik en  Albert Torie. Ook komt er werk van Herman Brood onder de hamer. Daarnaast wordt ook het nodige zilverwerk geveild, waaronder een Staphorster kerkbijbel, versierd met zilveren sloten en een zilveren draagketting, alsmede een paar schoenen versierd met zilveren gespen. Uiteraard zijn er ook weer de nodige klokken ingebracht waaronder Friese staartklokken en een schilderijklok. De veiling begint om 13.00 uur, de uren daarvoor kunnen de kavels bekeken worden.

Reacties