Echte bikkels melden zich zondag in Echten

Foto: Obbe Bakker

Echten – De Echt’n Run, de obstaclerun die komende zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt gehouden, was in korte tijd zo goed als volgeboekt. Vorig jaar deed de organisatie er ‘liefst’ 48 uur over om 150 bikkels te registreren, nu werd dat aantal in 20 uur gehaald. In totaal 200 sportievelingen staan zondagmorgen aan de start voor hun 5 kilometer. Alleen, of als ouder en kind.
Vorige week woensdagavond werd nog een speciale vrijwilligersavond gehouden in d’Olde Karke om de laatste instructies te delen. Het zijn er weer veel, maar die zijn ook wel nodig met meer dan twintig hindernissen. Die zijn te vinden in het gebied rond de bossen van Huize Echten en een stuk weiland daar weer achter. De deelnemers krijgen het zwaar, want ze krijgen onder meer klimhindernissen, rioolbuizen, modderbaden en greppels en sloten voor de kiezen.

Schoon blijf je niet.

Om 10.00 uur starten de individuele deelnemers voor de 5 kilometer, steeds in groepjes zeven, drie kwartier later gaan ouders met hun kinderen van start voor dezelfde afstand. Om 11.40 uur staat de start gepland van ouders en kinderen die 3 kilometer rennen en klimmen. Speciale bezemlopers starten als laatste om t zien of er nog lopers zijn achtergebleven op het parcours.
Op de website http://echtnrun.p-area.com/ is precies te zien waar het parcours langs gaat, wat de deelnemers moeten doen en wie de deelnemers van 2018 zijn.

Reacties