Eerste Vrienden van Blijdenstein zijn aangemeld

De eerste nieuwe vrienden van Blijdenstein.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – Tijdens de startdienst in de kerk van Blijdenstein is zondagmorgen de stichting De vrienden van Blijdenstein gepresenteerd. Voor deze gelegenheid was er special een projectkoor onder leiding van Trijnie de Boer samengesteld, dat een aantal ingestudeerde liederen ten gehore bracht.

Tijdens dit optreden is het startsein gegeven door de voorzitter van de stichting, hierbij is uitgelegd dat vanwege teruglopende inkomsten van de kerk het belangrijk is een Vriendenclub op te richten om geld in te zamelen voor het onderhoud en behoud van het monumentale terrein en gebouwen van Blijdenstein. ‘Het is immers belangrijk dit te behouden voor de toekomst’, aldus een groeiende groep inwoners. Om vriend te worden is er keuze uit een aantal mogelijkheden: vriend jaarlijkse bijdrage 25,- , boezemvriend 50,- en bedrijfsvriend 150,- . Tevens is de wijnverkoopactie gestart: een Spaanse Marques de Verdellano in rood, wit en rosé voor 6,-. Ook is de website gepresenteerd, deze is te vinden op www.vriendenvanblijdenstein.nl. Deze moet nog verder worden uitgebouwd.

Positieve stemming

De wervingsactie van zondag heeft tenminste 23 vrienden en 5 bedrijfsvrienden opgeleverd en een veelheid aan geïnteresseerden, er heerst een positieve stemming. Het volgende evenement vindt plaats tijdens het Kerstrondje op 8 en 9 december.

Na de dienst vond het fotomoment plaats van nieuwe vrienden met het aanmeldingsformulier. Er staan vrienden op die alleen de plek al belangrijk vinden, deze zijn speciaal aangesloten na de dienst. Na het fotomoment was er nog een gezellig samenzijn in het monumentale gebouw.

 

Reacties