Frisse editie van jubileum Smaakmakersfestival

De Wijk – De start van het Smaakmakersfestival was zaterdag frisjes en af en toe nat. Vandaag worden ook de nodige buien verwacht, maar gisteren bleek al dat de tenten en andere overkappingen die de organisatie hadden geplaatst, hun werk goed deden.

Het aantal bezoekers van vorig jaar werd niet gehaald, maar de sfeer was er niet minder om. Het was zelfs erg gezellig zo knus onder de zeilen en het was ook mooi om te zien hoe de jeugd zich vermaakte. Zo konden ze tekenen in het laadruim van een vrachtwagen, was YourBuzz van de bibliotheek aanwezig, zorgde Caecilia Cnoops uit de Wijk voor (drukbezochte) workshops, lag er een zandbak en kon naar hartenlust gebouwd worden met grote bouwstenen.

Gegeten en gedronken werd er uiteraard ook volop. Het was steeds gezellig vol in het centrale gedeelte en de foodtrucks lieten heel wat engeltjes over de tong gaan.

Op afstand

Dan was er ook muziek op het fraaie overdekte podium. Het publiek ging wel steeds wat op afstand zitten, maar genoot van onder ander Isa Zwart, Joost Dijkema, Tim Kamphuis en van The Beatles Sessions. In twee Mongoolse yurts vond de eerste dag van het Verhalenfestival oeverloos plaats, met helaas wat magere belangstelling voor onder andere Nico Dijkshoorn, Karsten Kroon, Ria Westerhuis en het Drents-literaire echtpaar Jan Veenstra en Marga Kool.

Vandaag is het Smaakmakersfestival geopend van 11.00 tot 20.00 uur.  Het verhalenfestival trapt om 14.00 uur af met Anke Teunissen, de documentairemaakster met roots in de Wijk, die met Jessie van Vreden The Last Chair maakte. Dat is de virtual realityfilm over Egbert Stellink uit Ruinen. Mogelijk is Egbert er zelf bij. Verder zijn te gast Anita Baaijens, Renate Moespot (Puppet International), Peter Vermaat en Elke Geurts. Tevens zijn er kinderactiviteiten in de yurts.

Reacties