Perendag in Ruinerwold met volle bomen

Perenplukfoto uit 2016.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold РSinds jaar en dag staat Ruinerwold de eerste zaterdag van oktober in het teken van de peer, de perendag. Naast diverse activiteiten vindt de alom bekende perenboomveiling plaats. Om 9.00 uur vertrekt de veilingmeester vanaf Dokter Larijweg nummer 1 (hoek Larijweg- Havelterweg) langs de zeven kilometer lange weg  om de bomen met verschillende rassen aan de man/vrouw te brengen.

De bomen worden per opbod verkocht en de koper heeft de hele dag de tijd (tot middernacht) om de peren te plukken. Het is een prima perenjaar, de bomen hangen vol met peren. Behalve inmaken kunnen de peren natuurlijk ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een heerlijke perencake.

Veiling

Inmiddels ook een traditie: naast de perenpluk vindt er op de eerste zaterdag van oktober ook de bekende antiek- en curiosaveiling plaats op de deel van Museumboerderij De Karstenhoeve. Om 13.00 uur klimt de veilingmeester met zijn gevolg op de boerenwagen en begint de veiling van de diverse kavels. Tijdens de taxatiemiddag zijn er weer tal van bijzondere items ingebracht, die voor verkoop worden aangeboden. Sieraden, schilderijen, serviezen, klokken en nog veel meer kunnen op deze middag (vaak voor een leuke prijs) van eigenaar wisselen.

Uiteraard zijn deze goederen van tevoren te bezichtigen: vrijdagavond 5 oktober van 18.00 tot 20.00 uur en zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 12.30 uur. De veiling begint om 13.00 uur.

Reacties