Echtpaar Steenbergen uit Koekange zestig jaar getrouwd

Felicitaties en bloemen van de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

Koekange – De 82-jarige Roelof Steenbergen en zijn 81-jarige echtgenote Janny Veld waren dinsdag 60 jaar getrouwd. Ze leerden elkaar ruim 63 jaar geleden kennen na het dorpsfeest van Koekange. ‘Ja, wat doe je dan na het feest? Je staat met de jeugd bij elkaar, dan breng je een meisje naar huis’, geeft Roelof wat prijs van die bewuste avond.

Ze zijn allebei echte Koekangenaren, kregen een zoon en twee dochters, die op hun beurt weer voor acht kleinkinderen zorgden. Inmiddels kunnen er ook al twee achterkleinkinderen genoteerd worden.

De familie Steenbergen had en heeft altijd een boerderij aan de Dorpsstraat, zeker vier generaties lang. ‘Wij gingen na ons trouwen al bij mijn ouders inwonen, er was ooit al een huisje aan vast gebouwd’, weet Roelof nog wel. Het was een gemengd bedrijf met verschillende dieren, als er 25 koeien op stal stonden, was het veel. Nu bestiert zoon Henk het boerenbedrijf met zijn vrouw en zoon, maar Roelof komt elke dag nog even op zijn fiets voor een dik uur werk.

Weerwille

Roelof en Janny verhuisden vanaf de Dorpsstraat naar Weerwille, maar wonen nu alweer veertien jaar aan de Margrietlaan. Ze zijn allebei nog steeds actief en mogen bijvoorbeeld nog graag een mooie tocht fietsen. ‘Vooral bij mooi weer. Ja, we zijn echte mooi-weerfietsers’, lacht Janny. De tijd dat de fietsen achterop de auto gingen voor een tochtje in een geheel andere regio, zijn verleden tijd. Teveel gedoe en in de eigen regio is het ook mooi fietsen. ‘Al kennen we de rondjes hier wel’, merkt Roelof op.

Ze doen alles nog zelf, rijdend nog auto en genieten van de dingen die ze doen. Ook van de familie, want de kinderen wonen allemaal redelijk in de buurt. Volgende week vieren ze het diamanten huwelijk in het dorpshuis.

 

Reacties