Aftrap provinciale campagne Lang zult u wonen in De Wolden

Foto: Artizzl media

Echten – Stichting Ouderendag de Wolden organiseert dit jaar de tweede editie van de Nationale Ouderendag. Dit jaar zal de aftrap van de provinciale campagne ‘Lang zult u wonen’ plaatsvinden tijdens de Ouderendag. Lang zult u wonen is een campagne gericht op het toekomstbestendig maken van een woning. Op 6 oktober is iedereen welkom tussen 10.00 en 16.00 uur in de Molenhoeve in Echten.

Met het toekomstbestendig maken blijft de woning geschikt voor inwoners om in te wonen, ook als de omstandigheden veranderen. Wordt iemand bijvoorbeeld slecht ter been door ouderdom of een ziekte, dan kan de woning aangepast worden zodat er langer zelfstandig gewoond kan blijven worden in vertrouwde omgeving en buurt. Ook aanpassingen om de woning duurzamer te maken, zorgen ervoor dat de woning meer toekomstbestendig is. En dus prettig om in te blijven wonen.

Campagne

Gemeente De Wolden doet mee aan de provinciale campagne Lang zult u wonen. Woningen worden als maar meer toekomstbestendig en inwoners worden geacht als maar meer zelfredzaam te zijn. Als gemeente willen we dit ondersteunen door niet alleen de juiste informatie te verstrekken naar onze inwoners, maar ook door inwoners te ondersteunen met financiële regelingen. Inwoners kunnen gebruik maken van verschillende leningen en subsidies om zo de woningen geschikt te maken om langer zelfstandig en comfortabel te wonen.

Raspaard

De eerste editie van de Nationale Ouderendag was vorig jaar een groot succes. Meer dan 730 bezoekers kwamen die dag bij elkaar in de Molenhoeve in Echten. Dit jaar wordt er samen gewerkt met het Nationaal Ouderenfonds.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente in januari 2018 won de Stichting Ouderendag ook de prijs van het Raspaard, de prijs voor het beste maatschappelijke initiatief in De Wolden.

Reacties