Herinrichting burgemeestersstraten Ruinerwold

Gemeentehuis
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold/Ruinen – Het college van B en W van de gemeente De Wolden trekt € 155.000,- uit voor de herinrichting van de Burgemeester Bosmaweg en de Burgemeester Nijsinghweg in Ruinerwold, twee burgemeestersstraten in het dorp.

In beide straten zijn rond 1960 meerdere sierkersen aangeplant. De levensduur van die bomen is nu bereikt. Vorig jaar is al geld uitgetrokken voor het planten van nieuwe bomen en de groeiplaats te verbeteren. Maar uit onderzoek kwam naar voren dat de groeiplaats voor de bomen te smal is. Daarom is nu in overleg met de buurt besloten in beide straten de hele openbare ruimte aan te pakken. En de waterleidingmaatschappij neem de gelegenheid te baat om de asbestbuizen te vervangen.

Geuzinge

Het college geeft het project Geuzinge in Ruinen € 10.000,-. Dat komt bovenop de bijdrage van € 16.000,- uit Initiatiefrijk De Wolden. B&W dragen het initiatief een warm hart toe en zien het als pilotproject, waarvan geleerd kan worden en ervaring mee kan worden opgedaan. Bovendien gaat het in dit geval om werkzaamheden in de openbare ruimte waar doorgaans de gemeente verantwoordelijk voor is. Daarom vinden B&W de bijdrage bovenop die van Initiatiefrijk De Wolden nodig.
De inwoners van de wijk Geuzinge in Ruinen hebben het initiatief genomen om 62 esdoorns in hun wijk te laten kappen en andere bomen aan te planten. Doel is niet alleen verfraaiing van de wijk, maar ook het tegengaan van overlast van de huidige esdoorns.

Reacties