The Wicked Witches terug op het podium

Ruinen Het Brummelfestival mij Ruinen was zondag het podium van de Wicked Witches, de bijna legendarische damesrockgroep uit Zuidwest-Drenthe, die liefst 14 jaar niet meer heeft opgetreden. Het werd een groot succes.

Een groot deel van het publiek was nieuwsgierig naar het optreden van Wicked Witches. Het werd weer eens tijd voor een reünie en na vier keer oefenen stonden de ‘heksen’ er gewoon weer. ‘Dat oefenen ging best goed, maar een optreden is toch weer anders’, zei Leonoor Colenbrander uit Zuidwolde vooraf. ‘We wonen nu niet meer zo dicht hij elkaar. Renda van den Klooster woont zelfs in Rotterdam, dus daar moeten we dan de agenda op afstemmen. En we hebben allemaal ondertussen kinderen gekregen’, lacht Leonoor. Die ‘blagen’ liepen in oude shirtjes van Wicked Witches en vonden het best vet dat hun moeders zo tekeergingen op het podium. De jeugd versierde zelfs het podium.

Volgens bassiste Leonoor moesten nog wat spullen van zolder getrokken worden, tevens bleken de mannen ook na veertien jaar nog uitstekende roadies. Met acht nummers maakten de heksen er een mooie set van, waarbij zangeres Renda nog steeds een beste strot bleek te hebben. Met Hannelore Lok en Jolanda IJmker bleek Wicked Witches nog steeds toverkracht te bezitten. Na het achtste en laatste nummer – het half uur was zo voorbij – vertelde Leonoor het publiek zelfs ‘misschien tot een volgende keer’. ‘Dat weet je nooit. Renda woont in Rotterdam, dan moeten we goed plannen. Het is gezellig om samen muziek te maken, maar het is ook gezellig om gewoon samen een kop koffie te drinken’, aldus Leonoor.

Op het festival aan de Neuzendijk bleef het qua publiek rustiger dan verwacht. De tweede editie had vooraf alles in zich om een groot succes te worden: een nieuwe locatie aan de Neuzendijk, een groter terrein ook, een gevarieerder muzikaal aanbod en uiteindelijk ook prachtig weer. De bezoekers die er niet waren, hebben in ieder geval van alles gemist.

De foto’s tonen niet alleen The Wicked Witches, maar ook de mannen van Electric Blues, een coverband van Cuby and the Blizzards.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen