Witte mol als bijzondere vangst in Oosteinde

Foto:

– De verrassing was groot in Oosteinde toen er zondagmorgen een witte mol in de klem van Stefan de Leeuw bleek te zitten. ‘Ik had de laatste tijd wat last van mollen in mijn tuintje. Ik heb wat zwarte exemplaren gevangen, maar vanmorgen zat er ineens een witte mol in de klem’, zegt Stefan de Leeuw.

Uiteraard werd er met verbazing naar gekeken, maar de bijzonderheid van deze vangst werd niet direct onderkend. ‘Ik heb de witte mol over de sloot gegooid, maar toen we er ‘s middags op een verjaardag bij de buren over spraken, geloofden de mensen het niet. Het bleek dus wel bijzonder te zijn er ik heb de mol alsnog in het weiland opgezocht’, lacht Stefan de Leeuw. De mol was een grote bezienswaardigheid op de verjaardag.

Stefan de Leeuw met zijn vangst.

Vrij zeldzaam

Op internet werd voor de zekerheid ook nog even nagezocht hoe bijzonder dit eigenlijk is. Het is vrij zeldzaam, al werd er in januari van dit jaar in Staphorst door een boer ook een witte mol uit de klem gehaald. Deze mol werd uiteindelijk heel snel door een liefhebber uit Hardenberg opgehaald, om opgezet te worden.

De inwoner van Oosteinde stelt de witte mol ook beschikbaar aan een liefhebber. Het dode dier ging dus toch maar in de vriezer. De lichte kleur komt vooral door de aanwezigheid van ijzeroxiden in de bodem.

De albino mol.

Reacties