Kind nummer 100 op kinderopvang IKC Het Groene Hart

Foto: Jeanine Blokzijl

Zuidwolde – Het was vrijdag een bijzondere dag op IKC Het Groene Hart in Zuidwolde. Er werd gevierd dat het 100ste kind op de kinderopvang is aangemeld en daar zijn ze heel trots op.

Op het IKC wordt onderwijs, kinderopvang, naschoolse opvang en peuterarrangement aangeboden. De basisschool telt 320 leerlingen. ‘De kinderopvang heeft het 100ste kind mogen verwelkomen, maar ondertussen koersen we al naar 150 kinderen. We groeien hard door’, aldus coördinator Jeanine Blokzijl.

Samenwerking

‘De kracht van het IKC is de intensieve samenwerking tussen opvang en onderwijs en de korte lijnen met diverse professionals. Daarnaast bieden we opvang op maat en zijn we zeer flexibel. De opvang wordt afgestemd naar de behoeft die een gezin nodig heeft.’

De 100ste aanmelding moet nog geboren worden en daarom werden grote zus Estelle en grote broer Noud alvast in het zonnetje gezet door Jeannet Roos, directeur IKC Het Groene Hart. De kinderen kregen als cadeau een jaarabonnement bij de Drentse Koe aangeboden. De ouders ontvingen een prachtige bos bloemen.

De kinderen van het IKC werden in de ochtend getrakteerd op een gebakje en stond er een springkussen klaar op het plein voor veel speelplezier. Tijdens de viering van het 100ste kind verzorgde meester Bert de muziek.

Reacties