Afrikaloop voert door Zuidwest-Drenthe

Foto:

Ruinen/Hoogeveen – In de herfstvakantie, van 20 tot en met 26 oktober, wordt voor de dertiende keer de Afrikaloop gelopen, een wandelactie waarvan de opbrengst voor straat- en weeskinderen in Afrika is.

De Afrikaloop is een wandelactie van 7 dagen, maar men kan ook 1 dag of 2 dagen meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 km. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen daarna respectievelijk naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen te finishen. De routes zijn prachtig.

Het is mogelijk om één of enkele dagen mee te lopen. Onderweg zijn er iedere dag drie gezellige pauzeplaatsen. Voor de eerste dertig deelnemers is er tegen een kleine vergoeding een slaapplaats. Voor deze wandelaars is de stichting nog enkele slaapplaatsen nodig.

Aanmelden voor deelnemer: [email protected] of 06-11420515. Informatie over de stichting of de Afrikaloop: www.andreasmanna.org of op facebook Afrikaloop.

Reacties