Roelien Tissingh genomineerd als liefste juf van Nederland

Juf Roelien speelde tijdens de optocht van zaterdag nog een boef op de schoolwagen van groep 7.
Juf Roelien speelde tijdens de optocht van zaterdag nog een boef op de schoolwagen van groep 7.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold/Ruinen – Roelien Tissingh uit Ruinen is genomineerd voor de titel ‘liefste juf van 2018’. Dat werd vandaag bekendgemaakt door de organisatie ‘een 10 voor de juf’, die deze verkiezing al enkele jaren organiseert. De 43-jarige Tissingh woont in Ruinen en geeft les aan  de openbare daltonbasisschool De Dissel in Ruinerwold.

Vanaf woensdag kan twee weken lang gestemd worden, Roelien heeft meester Bart uit Geleen en juf Sandra uit Wwateringen als concurrenten. Roelien werd voorgedragen dankzij haar zus Evelien en haar vorige groep 7, die nu bij meester Sep Benak groep 8 vormt. er ging een lange lijst met aanbevelingen naar de organisatie, die na alle aanmeldingen uit heel Nederland verzameld te hebben, drie genomineerden bekendmaakte. Roelien is de genomineerde namens heel Noord- Nederland.

Bijzonder

En wat maakt juf Roelien dan zo bijzonder volgens de kenners? De lijst is lang, maar hier enkele punten. Roelien denkt verder dan alleen ‘de methode’. Ze is heel creatief en altijd in voor nieuwe ideeën op knutsel gebied. Haar vader is bij de kinderen inmiddels beroemd als ‘opa Arend’. Hij wordt regelmatig door haar betrokken bij lessen. Ook gaat ze elk jaar diverse restaurants bij langs om wijnflessen te verzamelen. Rond de kerstdagen geeft ze dan op school een workshop kaarsen druppelen. Roelien heeft haar aankomende klas voor de vakantie een presentje gegeven met een opdrachtje voor tijdens de vakantie, bedoeld als een soort kennismaking voor het nieuwe schooljaar. Roelien zorgt voor gastsprekers passend bij methode thema’s. Roelien haar passie is Scrap booking. Elk kind krijgt aan het einde van het schooljaar een door Roelien zelf gemaakte attentie mee. Ook voor haar collega’s maakt ze elk met nieuw jaar een persoonlijk attentie.
Roelien doet altijd mee met de versierde optocht tijdens het plaatselijk dorpsfeest, hoe gekker hoe beter. Verkleed als allerlei typetjes doet ze dan lekker gek en gezellig mee. Ze regelt met een kennis in het buitenland, die ook lesgeeft, dat hun beide klassen gaan postcrossing. Ze doet met haar klas aan ruilspelletjes zoals “voor een appel en een ei”. Kinderen gingen het dorp in met een appel en een ei en kwamen terug met een cd-meubel. Naast dat ze dat als juf doet, begeleid ze in haar eigen dorp ook een asielzoekersgezin. Met de taal en ‘wegwijs’ worden in Nederland.

Stemmen kan van woensdag 12 tot en met woensdag 26 september via https://www.facebook.com/een10voordejuf

De uitslag wordt op 5 oktober bekendgemaakt, dat is de internationale Dag van de Leraar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen