Gemeenteraad in gesprek met sportverenigingen

De Wijk – Sport is het onderwerp van de dialoogbijeenkomst van de Gemeenteraad die voor donderdag 13 september op de agenda staat. Hiervoor hebben zich al heel veel sportbestuurders aangemeld, maar iedereen is welkom op deze openbare bijeenkomst. Deze vindt plaats in de kantine van voetbalvereniging Wacker in de Wijk en begint om 19.30 uur.

De dialoogbijeenkomst is een onderdeel van de nieuwe werkwijze van de gemeenteraad en is dus geen avond van het college. De gemeenteraad wil graag met de mensen uit de sportwereld in gesprek over knelpunten, tips en wensen die betrekking hebben op de sport in de gemeente De Wolden. De informatie die op deze avond wordt verkregen, wordt meegenomen in de discussie over mogelijke aanpassingen van het subsidiebeleid op sportgebied.

Nog een filmpje https://youtu.be/pAiKATKv8wM

Gespreksleider van deze avond is VVD-raadslid Marcel Hulst e er worden vier thema’s behandeld: vrijwilligers, sportaccommodaties, ledenaantallen en subsidiebeleid. Drie onderwerpen worden ingeleid met een filmpje, waar mensen uit de Wolder sportwereld aan het woord komen. Tussendoor is er ook nog een gastspreker en wel Jan Korte. Hij is niet alleen hoofdtrainer van Roder Boys, maar ook manager voetbalzaken bij eredivisieclub FC Emmen. Jan Korte vertelt een en ander over zijn persoonlijke ervaringen met G-voetbal, onder meer wat het voetbal met deze spelers doet en wat het voor clubs kan betekenen.

Reacties