Bert Scheper is energieregisseur De Wolden

Duurzaamheidsdebat
Foto: mikecogh / Foter / CC BY-SA

Zuidwolde – De gemeente De Wolden stimuleert haar inwoners en ondernemers om energie te besparen en zelf energie op te wekken. Daarom is sinds kort Energieregisseur Bert Scheper aangesteld.

Bert Scheper woont in Veeningen, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij heeft altijd in  gemeente De Wolden gewoond en doet dat nog steeds met veel plezier. In Veeningen was Bert jarenlang betrokken bij de feestcommissie waar de dorps- en paasfeesten werden georganiseerd. In deze periode heeft hij veel geleerd van het samen met een groep mensen aan de slag gaan en elkaar motiveren. Saamhorigheid staat hier in de streek hoog in het vaandel en betrokkenheid bindt de mensen. “Hier in De Wolden kunnen we met die betrokkenheid grootse dingen realiseren”, aldus Bert.

Bert Scheper

Regisseur

“Als Energieregisseur is het mijn doel om inwoners en ondernemers te motiveren en te helpen om duurzamer te worden. Ik denk mee en begeleid initiatiefnemers die graag stappen willen zetten op het gebied van zonne-energie, isolatie en andere energiebesparende of -opwekkende maatregelen. De noodzaak is steeds groter, we moeten minder gas gebruiken en zelf onze energie opwekken. In mijn nieuwe functie  voer ik gesprekken met verschillende duurzame initiatieven in de gemeente en bekijken we samen wat er nodig is om verder te komen en ideeën die er zijn te realiseren.”

Hiervoor heeft  Bert bij de gemeente Hoogeveen gewerkt op de afdeling automatisering, en was betrokken bij veel projecten tegelijkertijd. ”In die projecten was ik de schakel en benaderde ik mensen zeer actief. Dat is iets wat bij mij past en ervoor zorgt dat ik in korte tijd veel mensen leer kennen. De schakel zijn is wat ik ook in mijn nieuwe functie als Energieregisseur wil zijn. Ik bereik mijn doelen via mensen en met een goed gesprek; niet door een stapel papier.” Voor Bert staan de inwoners en ondernemers centraal. “Wat willen zij en hoe kunnen wij als gemeente hier zo goed mogelijk bij helpen?”

Uitdaging

“De grootste uitdaging is om mensen die misschien nu nog niet willen, toch te motiveren om te verduurzamen. Ik wil uitdragen dat verduurzamen heel interessant is. Het is geen ver-van-mijn-bed-show, maar het raakt iedereen. Vraag is laat je het aan je voorbij gaan of doe je er aan mee? Er ligt een flinke opgave om met z’n alle minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Deze opgave gaan we met z’n alle aan, laten we hier in De Wolden dan ook onze nek uitsteken zodat we straks kunnen zeggen: “Dit hebben wij samen gedaan”.

Bron: Gemeente De Wolden

Reacties