Stichting zwembad de Slenken wil sporthal overnemen

Foto: Artizzl Media

De Wijk – De stichting zwembad De Slenken in de Wijk is in gesprek met de gemeente over het privatiseren van de naastgelegen sporthal. Het is de bedoeling dat de stichting het beheer overneemt. ‘In het collegeprogramma staat dat we een verdere verzelfstandiging van accommodaties voorstaan’, reageert wethouder Jan van ’t Zand positief.

De zwembadstichting beheert De Slenken nu twee jaar en kijkt daar tevreden op terug. Dit seizoen werden 40.000 bezoekers geteld, weer een toename van 20%. ‘We proberen van het hele gebied een nieuw sportpark De Slenken te maken’, glundert Bouwina Harthoorn. Ze is met haar man niet alleen eigenaar van de aanpalende sportschool Atlas Sport, maar zit ook in het bestuur van de stichting. Het beheer van de sporthal wordt een mooie aanvulling genoemd.

Outdoorfitness

Zaterdagmiddag werd de nieuwe Outdoorfitness installatie in gebruik genomen, ook een actie van de stichting. Daarvoor werd geld van Initiatiefrijk De Wolden verkregen – de helft – alsmede van de Rabobank, Sportdorp de Wijk en motorclub de Antrappers, via de Nieuwjaarsduik. Python in Zuidwolde bouwde het fitnessgebeuren.

Voorzitter Jan Faber van de stichting spreekt van een geweldig terrein, met vele mogelijkheden. ‘Alles staat hier bij elkaar, je kunt elkaar versterken. Het zwembad is maar een half jaar open, met de sporthal erbij kan het beheer, ook qua energie, nog veel efficiënter. We kunnen gezamenlijk dingen organiseren.’

Jan van ‘t Zand benadrukt dat het overleg zich nog in een pril stadium bevindt, maar is positief gestemd. ‘De verplichte gemeentelijke dingen, zoals schoolsport, moeten natuurlijk doorgang vinden, maar dat gebeurt met het schoolzwemmen ook. Verder hebben we natuurlijk met personeel te maken.’ Jan Faber denkt zeker dat de sporthal erbij best te behappen is. ‘We hebben een bestuur van vijf personen en zestig vrijwilligers. De ervaring met het zwembad is er, we hebben het goed voor elkaar.’

Houtsnippers

Dan is er nog een gemeentelijke houtkachel als bindende factor. De kachel wordt met houtsnippers gestookt en verwarmt zowel zwemwater als sporthal. Mogelijk dat deze ook in eigendom naar de stichting overgaat. ‘We stoken nu op houtsnippers en gas, maar als dat gas eraf gaat, moeten we toch verder kijken’, weet Faber.

Er zijn volop plannen voor 2019. De entree wordt volledig verbouwd, de fietsenstalling wordt naar de sporthalentree verplaatst. ‘De entree is best saai, die willen we ook verfraaien’, aldus Harthoorn. Daarvoor wordt een plan gemaakt door leerlingen van AOC Terra in Meppel. De ingangen van zwembad en sporthal blijven gescheiden, mogelijk kan ooit iets gecombineerd worden met kleedgelegenheid.

Vrijwilliger Jan Boverhof is ook nu weer erg enthousiast. ‘De mensen zijn zo positief over het zwembad, ze vinden dat het veel mooier is geworden.’

Reacties