Vrederuiters aan vooravond Runer Paardendagen

Foto: Artizzl media

Ruinen – De landelijke rijvereniging de Vrederuiters uit Ruinen staat aan de vooravond van de Runer Paardendagen. Vrijdag tot en met zaterdag is de nieuwe accommodatie achter de brandweerkazerne plaats van handeling.

Het is een echte vuurproef, als mogelijk zeshonderd combinaties hun opwachting maken op het jaarlijkse concours. Deze Runer Paardendagen beginnen vrijdag al vroeg, vooral omdat voor deze dag een week geleden al vierhonderd inschrijvingen geteld waren. Zaterdag wordt na het springen het bal en de bak geopend. Om half zes mag wethouder Jan van ‘t Zand de nieuwe bak openen. Het was ook mede dankzij het gemeentelijke fonds Initiatiefrijk De Wolden dat alles gerealiseerd kon worden. ‘We hebben een bijdrage van 37.500 euro mogen ontvangen. We hebben bijna alle werkzaamheden zelf gedaan, als je alles laat doen, is dat niet te betalen. Dat kost zo een ton’, zegt Jan Hooijer namens het bestuur.

Het concours telt drie volle dagen met vele rubrieken, waaronder ook de 1.40 meter. ‘Daar worden eisen aan gesteld en omdat we nu een goede zandbodem hebben, kan dat eindelijk. Het was wel een uitdaging om daar deelnemers voor te krijgen, maar de stalruiters willen sowieso wel op vrijdag rijden.’ Deelnemers komen uit de wijde regio, mede doorhebt prijzengeld en vooral de gezelligheid in Ruinen.

Reacties