Rijvaardigheidsdag VVN voor senioren

Ogentest in november 2016.
Foto: Artizzl media

Ruinerwold – Mobiliteit betekent voor senioren vrijheid en zelfstandigheid. Veilig Verkeer Nederland helpt hen mobiel te blijven door het aanbieden van informatie en praktijkgerichte ondersteuning op een rijvaardigheidsdag.

Om mobiel te blijven is het belangrijk dat senioren “ervaren” bestuurders blijven. Het is daarom goed om de kennis op dit gebied te testen. VVN De Wolden houdt daarom op 2 oktober in Ruinerwold weer een rijvaardigheidsdag. De deelnemers moeten 60 jaar of ouder en inwoner van de gemeente De Wolden of gemeente Meppel zijn.

 

Rijinstructeur

Op deze dag wordt er ook een rit in de eigen auto gemaakt, onder begeleiding van een erkende rijinstructeur. De deelnemer krijgt advies over uw rijgedrag zonder dat dit consequenties heeft voor het rijbewijs. Daarnaast kunnen deelnemers hun gezichts- en gehoorvermogen testen. Tevens is er een reactie test voor de deelnemers en krijgt iedereen een lunch aangeboden. Voor dit alles wordt een bijdrage gevraagd. Voor inlichtingen en opgave: [email protected] of 0522-481630.

 

Reacties