Alteveer en Kerkenveld op z’n Amsterdams

Alteveer – Het tweelingdorp Alteveer – Kerkenveld is de hele week al in Amsterdamse sferen, vanavond werd dat nog eens benadrukt tijdens de optocht van versierde wagens. Meer dan twintig wagens lieten zich, met alle personages, bewonderen op het feestterrein, waarna het in een lange stoet door de dorpen trok.

Het ging van serieus tot vermakelijk. Natuurlijk waren de Ajaxshirts niet aan te slepen, maar er waren ook tegenhangers die liever helemaal niets naar Mokum zien gaan. Die hadden uiteraard PSV-tenue aan. Gelukkig plaatsten beide ploegen zich deze week voor de Champions League. De piepshow bestond nu eens niet uit blote vrouwen en mannen, maar gewoon uit muisjes, die in de kaas van Old Amsterdam zaten verstopt. Keet De Boshutte kwam met een imposante wagen met café Bolle Jan en een hoop voor Amsterdam karakteristieke elementen. De vrouwen van achter de ramen staarden potentiële klanten aan, de roze deelnemers aan de Gay Pride 2018 hadden dikke pret. Er liep een complete crew van de KLM rond, kennelijk op weg aar Schiphol en de molens waren uiteraard aanwezig.

Militairen

Twee deelnemende wagens stonden in het teken van Anne Frank, waarbij de een vooral de achterkamer voorstelde, terwijl de ander de hele oorlog erbij had gehaald met een heel militair bataljon. Natuurlijk was de familie Flodder aanwezig, al was dit een hele jonge uitvoering. De Amsterdamse grachten werden in verschillende uitvoeringen getoond, waarin uiteraard ook de toeristen (uit China) met hun camera’s in de aanslag meereden.

Na afloop is/was er een After Optocht Verkleed Party. Op het moment van publicatie van dit bericht maken ze zich daar klaar voor in Alteveer.

Reacties