Jordy Tuin stapt uit provinciale politiek

Jordy Tuin politiek talent
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Deze zomer heeft zittend Statenlid Jordy Tuin besloten zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor Provinciale Staten. De D66’er is onlangs afgestudeerd en wil graag fulltime aan het werk. Dat het nog onduidelijk is of zijn toekomstige baan en het Statenwerk na de verkiezingen in maart goed met elkaar te combineren zijn, is voor hem de reden om af te zien van een verkiesbare plaats op de lijst.

‘Aan het zijn van volksvertegenwoordiger heb ik de afgelopen jaren hoge eisen gesteld. Zo besteed ik altijd veel tijd aan het voorbereiden van debatten, zet regelmatig zelf onderwerpen op de politiek agenda, onderhoud veel contact met inwoners en ga ter plaatse daar waar problemen zijn. Kortom, ik wil een actief en zichtbaar Statenlid zijn. Het risico dat ik dit in een tweede periode gedeeltelijk of niet kan bieden, weiger ik te lopen’, aldus Jordy Tuin.

Bijenvriendelijk

De afgelopen periode zette Tuin, die twee jaar geleden werd genomineerd voor Drents Politiek Talent en Drents Politicus van het Jaar 2016, zich onder andere met succes in voor het bijenvriendelijk beheer van provinciale vaarwegbermen. Ook kwam er een proef met waterkrachtenergie en een vrijliggende fietspad tussen Lheebroek en Beilen voor schoolgaande kinderen. Daarnaast staat de realisatie van een verkeersveilige oversteek over de N375 ter hoogte van Gijsselte en Ruinen op stapel. Verder was hij in de Staten één van de criticasters van het transferium bij De Punt.

Tuin is vanaf begin dit jaar actief voor de Stichting Gedenkstenen in Meppel. Deze zet zich in voor de plaatsing van de 160 nog te leggen stenen ter nagedachtenis aan de Joodse oorlogsslachtoffers. Tuin: ‘Voor de stichting is er nog een hoop werk te verzetten. Daarnaast ben ik deze zomer gevraagd om mee te werken aan het schrijven van een boek dat eveneens raakt aan de geschiedenis van de Holocaust. De komende jaren zal ik dus zeker maatschappelijk actief blijven. Ook hoop ik na de verkiezingen nog wat uren over te hebben voor D66.’

Reacties