De Wolden bezorgt reisdocumenten thuis

Gemeentehuis
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – ‘Een mooie nieuwe service, die past bij de moderne tijd.’ Zo noemt burgemeester Roger de Groot de mogelijkheid die De Wolden vanaf 3 september biedt: het laten bezorgen van reisdocumenten als het paspoort en identiteitskaarten.

Inwoners hoeven nog maar één keer naar het gemeentehuis voor een nieuw reisdocument. Daarna wordt het aangevraagd(e) paspoort of identiteitskaart bezorgd: thuis of op het werk.

Bij de aanvraag van een reisdocument kan iedere inwoner aangeven of hij/zij het paspoort of de identiteitskaart wil laten bezorgen. ‘Dit kan op een adres naar keuze, mits in Nederland en met uitzondering van de Waddeneilanden. Natuurlijk kunnen inwoners het document ook nog steeds ophalen op het gemeentehuis’, aldus de burgemeester.

Veilige bezorging

Voor de veiligheid worden de papieren bezorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Het thuisbezorgen van een reisdocument is mogelijk op maandag tot vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Er zijn wel voorwaarden aan gebonden. Bij een spoedaanvraag is het thuisbezorgen van een reisdocument niet mogelijk. Bezorging op de Waddeneilanden en in het buitenland is niet mogelijk. De aanvrager moet zelf aanwezig zijn om het nieuwe reisdocument in ontvangst te nemen. De aanvrager moet het oude document altijd bij de hand hebben. Dit in verband met identificatie en het ongeldig maken van het oude document. Bezorgkosten voor het laten bezorgen van één of meerdere reisdocumenten op hetzelfde adres zijn € 4,95.

Het reisdocument is de eerstvolgende werkdag geldig. Wordt het reisdocument op zaterdag bezorgd, dan is deze op maandag geldig.

Meer op http://www.dewolden.nl over hoe het laten thuisbezorgen werkt.

Reacties