Green Mountain Tour promoot Drenthe als fietsprovincie

Portret gedeputeerde Henk Brink, provincie Drenthe.
Foto: Marcel Jurriaan de Jong

Pesse – De VAM-berg bij Wijster staat aan de vooravond van grote veranderingen. Nadat deelnemers aan de Green Mountain Tour op 15 september het huidige parcours bedwingen, kunnen fietsliefhebbers vanaf half oktober gebruik maken van het nieuwe fietsparcours. “Met de VAM-berg bieden we fietsliefhebbers iets dat er elders niet is”, vertelt Drents gedeputeerde Henk Brink trots.

Gedeputeerde Brink is de geestelijk vader van de grootse fietsplannen voor de VAM-berg. “Om als Drenthe dé fietsprovincie te kunnen blijven, zullen we er wat voor moeten doen. Mensen kunnen overal fietsen, maar waarom moeten ze naar Drenthe komen? Dan moet je fietsers wat te bieden hebben dat er elders niet is. Daarom heb ik voorgesteld om met afvalverwerker Attero in gesprek te gaan over de mogelijkheden op de VAMberg. En dat het fietsparcours er nu echt gaat komen, daar ben ik hartstikke trots op!”

Het dak van Drenthe

De planning voor de aanleg van het nieuwe fietsparcours koerst op openstelling half oktober. Daarnaast wordt gewerkt aan een ontwerp voor een uitdagend MTB-parcours. “En dan werken we onder de naam ‘Het dak van Drenthe’ ook nog aan uitbreiding”, blikt Brink vooruit. “Na 2020 wordt het echt een fantastische berg om te nemen.”

Echte fietsliefhebbers hoeven niet te wachten tot en met oktober. Op 15 september trekt de Green Mountain Tour tot tweemaal toe over het huidige parcours op de VAM-berg. De beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 23% is een uitdaging voor iedere renner.

“De Green Mountain Tour past helemaal in Drenthe als fietsprovincie”, vertelt Henk Brink. “. Het voorziet in een behoefte, gezien de vele deelnemers. Het bruist in Drenthe van de fietsevenementen en dit is een hele mooie !”

Video- en foto-opnamen

Tijdens de Green Mountain Tour is er een tijdregistratie van de beklimming en worden er video- en foto-opnamen gemaakt van alle individuele deelnemers. Boven op de VAM-berg is bovendien een rustplaats met gratis sportdrank, energierepen en bananen. Wielerliefhebbers uit de wijde omgeving hebben 15 september niet voor niets al omcirkeld in hun agenda.

Voorinschrijvers ontvangen een VIP-behandeling, bestaande uit dichtbij parkeren, een dubbel aantal consumptiemunten en kans op een heteluchtballonvaart.

Voor meer informatie en aanmelding zie: http://greenmountaintour.nl

Reacties