Regen kan optocht van Ruinen niet verpesten

Ruinen – De optocht van het Ruiner feest kende zaterdag en record deelname van liefst 35 wagens en 13 loopgroepen. Het waren bijna allemaal topcreaties, wat het voor de jury alleen maar moeilijker maakte. De wagen van ‘Word lekker wakker hier’ won zowel de publieks- als de juryprijs.

Het feest begon donderdag met et klaverjassen en darten, vrijdagmiddag genoten honderd kinderen van Bert the Magician en ’s avonds maakte de band ‘Wir sind Spitze’ er een groot feest van in de tent. Uiteraard was een groot deel van het publiek passend gekleed.

De keuring van de deelnemers aan de optocht begon zaterdagmorgen al om negen uur, helaas drukte de regen een steeds duidelijker stempel op de ochtend. De publieke tribune zat toch weer vol, al waren de petjes, hoedjes en paraplu’s tegen de regen wel nodig.

Crescendo

De mensen genoten van de presentatie van de wagens en loopgroepen, rond elf uur vertrok de stoet, voorafgegaan door muziekvereniging Crescendo, voor en natte rondgang door het dorp.

De uitslag bij de wagens: 1. Word lekker wakker hier; 2. Drenthe asbestvrij nog een heel karwei ; 3. Ook ‘ De Ruisvoorn’ introduceert videoschijts, daar zit een luchtje aan. Loopgroepen: 1. Wij zijn van de kaart; 2. Wanneer kraamafdeling Bethesda sluiten gaat,bevallen we dan op straat; 3. Big Party.

Reacties