Hoogste zonnebloem liefst vier meter hoog

Foto: Een-Twee

Zuidwolde – In het kader van het 10-jarige bestaan van de winkel Een-Twee op 8 maart, had eigenaresse Joke Kloeze een zonnebloemactie bedacht. Ze deelde zonnebloempitten uit, ter beschikking gesteld door Agraservice G. Lindenhols. De hoogste zonnebloem was van Mieke Holtmaat en telde liefst vier meter.

‘Het was een succesvolle actie. Iedereen heeft gestrooid voor de vogels, zodat deze niets tekortkwamen en men duurzaam bezig is. Daarnaast hebben heel veel mensen meegedaan, waaronder ook kinderen, met de wedstrijd De hoogste zonnebloem’, aldus Joke Kloeze. 

Mieke Holtmaat bij vier meter zonnebloem.

De uiteindelijke winnaar is Mieke Holtmaat met maar liefst 4.00 meter zonnebloem, ze stak er met kop en schouders bovenuit. De meeste deelnemers kwamen rond de 2 meter met nog een uitschieter van 2.60 meter.

De jury, bestaande uit Geert Lindenhols, Marijke Scheper-Scholten en Joke Kloeze, is zaterdag 18 augustus bij Mieke geweest om op te meten. Door de wind en regen van de afgelopen week was de bloem helaas geknakt, maar de jury heeft de stengel nog wel even nagemeten. De bloem zelf was een feestmaal voor de kippen.

Plantenbak

Mieke werd goed in de bloemen gezet. Ze kreeg een prachtige plantenbak met luchtzuiverende planten voor in huis, ter beschikking gesteld door Marijke van Bloem en So, natuurlijk kon een prachtige bos zonnebloemen niet ontbreken.

Een-Twee is een hippe, frisse winkel waar de klant een verrassend mooi en eigentijds assortiment tweedehandskleding vindt. Dat wordt iedere dag weer aangevuld. De winkel is een gezellige ontmoetingsplek, met alle tijd voor een praatje. Niets leuker dan snuffelen in de collectie, geweldige outfits vinden en bij het afrekenen ontdekken, dat de kleding voor kleine prijsjes is gekocht.

Een-Twee verkoopt de ingebrachte kleding, de inbrenger ontvangt een percentage van het verkoopbedrag. Wanneer een kledingstuk niet wordt verkocht, wordt dat gedoneerd aan een van de goede doelen, waarmee Een-Twee graag samenwerkt.

Voor info www.een-twee.nl

Reacties