Man van de Knakworst blijft gewoon bestaan

Belangstellend bezoek tijdens de Open Bedrijvendag 2013.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Koetsier Vleeswaren B.V. is per 1 augustus onderdeel geworden van Group of Butchers in Tilburg. Hierdoor heeft Group of Butchers haar positie als marktleider in ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten in de Benelux verder verstevigd en uitgebreid met een vegetarische productassortiment.

De oorsprong van Koetsier Vleeswaren ligt in een dorpsslagerij te Ruinerwold, waar in 1927 een start is gemaakt met de productie van worst en vleeswaren. Sinds 1994 produceert Koetsier Vleeswaren vanuit een hypermodern onderkomen op het industrieterrein van Ruinerwold met behulp van de nieuwste productiemiddelen een rijk assortiment aan onderscheidende vleeswaren, waaronder rookworst, knakworst en vegetarische worst. Hierbij staat authentieke kwaliteit gekoppeld aan vakmanschap altijd hoog in het vaandel. De Man Van De Knakworst is onderdeel van Koetsier Vleeswaren (www.dmvdk.nl).

Zeer tevreden

Koetsier Vleeswaren eigenaar en CEO Bert Koetsier is zeer tevreden methet samengaan met Group of Butchers: ‘Wij voegen ons familiebedrijf toe aan het sterke team van Group of Butchers. Door onze krachten te bundelen, is de continuïteit van ons bedrijf en onze hoogwaardige recepturen verzekerd. Ook binnen Group of Butchers blijven we ons richten op het inspireren van onze klanten met innovatieve, ambachtelijke producten.’

Group of Butchers CEO Remko Rosman is ook blij. ‘Met het verwelkomen van Koetsier Vleeswaren, waar de organisatie en productie onder leiding staat van gediplomeerde slagers, breiden we ons rookworst- en knakworstenassortiment uit met de beste producten die al bijna 100 jaar lang op ambachtelijke wijze door Koetsier Vleeswaren in Ruinerwold gemaakt worden. Daarnaast voegen we een prachtig nieuw vegetarisch segment toe, waarmee onze klanten kunnen voorzien in sterk groeiende behoefte van de consument. Samen met de broers Bert en Jannes Koetsier en hun team blijven we werken aan de ontwikkeling van onze ambachtelijke producten, waardoor het partnerschap dat we hebben met onze klanten blijft groeien en ons productportfolio nog completer wordt.’

Hoogwaardig

Group of Butchers is in 1997 opgericht door Nick Visser en Wilbert Wolfsen levert hoogwaardige vleeswaren en vleesproducten aan de retailmarkt en de out-of-home-markt in de Benelux. De slagers van het bedrijf produceren dagelijks verse, ambachtelijke vleeswaren en vleesproducten van topkwaliteit. Dit begint met het gebruik van kwaliteitsgrondstoffen, waarna het belangrijkste element volgt: de bereiding. Het zijn deze bereidingswijzen die de producten van Group of Butchers zo uniek maken. Door de jarenlange ervaring en de toewijding van vakslagers met betrekking tot het roken, grillen, koken, bakken en braden van vlees, maar ook in het mengen, kruiden, zouten, drogen en rijpen, ontstaat het echte verschil. Door selectief gekozen Nederlandse, Belgische en Duitse familiebedrijven over te nemen, blijft Group of Butchers het assortiment uitbreiden. Het assortiment bestaat momenteel uit de productgroepen worst, luxe rundervleeswaren, gehaktballen, spreads, kookhammen, rotisserie en gegrilde vleeswaren.

Reacties