Volksfeest Zuidwolde zonder Houtdorp

Stormbaan.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Er vindt dit jaar geen Houtdorp plaats in de week van Volksfeest Zuidwolde. Na jaren van groot succes, waarna het houtdorp in meerdere andere dorpen werd overgenomen, besloot de organisatie het dit jaar eens anders te doen. Er zijn meerdere verschillende kinderactiviteiten, waaronder op woensdagavond een versierde optocht en ’s middags een obstakelrun.

Het feest begint officieel op zondag 26 augustus met een kerkdienst in de feesttent, aanvang 10.00 uur. Het is een gezamenlijke dienst van de Hervormde Gemeente en de Ontmoetingskerk. Een kerkdienst voor alle Zuidwoldigers, wel of niet kerkganger bent. Ds. Gras en ds. Broekman leiden samen de dienst. Een bijzondere bijdrage is er van het Zuidwoldiger gospelkoor El Jakim en er wordt een collecte gehouden voor Home of Hope and Dreams, een school in Oeganda waar kansloze kinderen onderwijs krijgen om ze een betere toekomst te kunnen bieden. Kijk voor meer informatie op www.homeofhopeanddreams.org. Op zondagmiddag een beachvolleybaltoernooi op de agenda staat. Dit begint om 13.00 uur.

Veel te doen voor de jeugd, maar nu even geen houtdorp.

Mysteriespel

Op maandag worden twee films voor kinderen vertoond. Van 18.00 tot 19.30 uur een eerste film voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar, van 20.00 tot 22.00 uur een film voor de oudere jeugd tot en met 13 jaar. Dinsdag kan de jeugd nog meer leuke dingen doen, zoals om 14.00 uur een nog geheime kinderactiviteit. Om 19.00 uur is er het Mysteriespel, waarbij teams het hele dorp door moeten op zoek naar aanwijzingen. Het is een combinatie van Cluedo, Escaperoom en een GPS-tocht.

Op woensdag, normaal de dag van de opening en afsluiting van het Houtdorp na drie dagen timmeren, zijn er tussen 13.00 en 16.00 uur meerdere kinderactiviteiten. Een obstakelrun, minder zwaar dan die enige maanden geleden bij het zwembad plaatsvond, en het versieren van fietsen. Daarmee wordt om 19.00 uur een versierde optocht gereden. Om 18.00 uur begint ook de Zuidwoldiger Zomerfair, waar tevens livemuziek te beluisteren is.

Nummertjes

Wie denkt dat de volwassenen nauwelijks aan bod komen, heeft het mis, want donderdagavond is er de ‘Mega gezellige Bingo’ in de feesttent, ieder jaar weer een groot succes. Vanaf 20.00 uur worden de nummertjes omgeroepen en de prijzen uitgedeeld. Vrijdagavond staat de playbackshow gepland, waar DJ Roelof zijn medewerking aan verleent. Deze begint om 20.00 uur. De slotdag van het feest staat traditiegetrouw in het teken van de Zeskamp. Deze begint om 12.30 uur met de fysieke onderdelen en gaat door tot het avondfeest. Om 21.00 uur vindt in de feesttent namelijk de theorieronde plaats. Na het bekendmaken van de uitslag gaat het feest verder met Q5 New Style en DJ Roelof.

Reacties