Verhuizing bibliotheek de Wijk in volle gang

Bibliotheek.
Foto: Eigen foto

De Wijk – De bibliotheek in de Wijk verhuist van de Prins Clauslaan naar het Integraal Kindcentrum De Horst aan de Postweg. De verbouwing en verhuizing zijn in volle gang. De verhuizing is mede een gevolg van de bezuinigingen die de gemeente De Wolden de bibliotheek heeft opgelegd, anderszins verandert de aak van de bieb.

De wereld verandert en de bibliotheek verandert natuurlijk mee. Steeds meer wordt de bibliotheek een plek waar mensen – jong én oud – kunnen ontdekken, ontspannen en ontmoeten. Bibliotheek De Wijk wordt een Vindplaats en opent in september haar deuren in IKC De Horst.

Gratis vervoer

Voor de bewoners van woonzorgcentrum Dunninghe betekent deze verhuizing dat de bibliotheek straks verder weg is. Om haar leden tegemoet te komen, regelt de
bibliotheek het eerste jaar gratis vervoer van Dunninghe naar De Horst via DeWoldenVervoert. Op welke dag en hoe vaak dit vervoer mogelijk wordt, is nog niet bekend.
Van maandag 20 augustus tot en met vrijdag 31 augustus is Bibliotheek de Wijk gesloten in verband met de verhuizing. Vanaf maandag 3 september gelden de nieuwe
openingstijden op de nieuwe locatie. Dat betekent dat u maandag tot en met vrijdag terecht kunt van 8.00 tot 18.00 uur. Alleen tijdens de service-uren is er iemand aanwezig om mensen te helpen. De service-uren zijn op dinsdag van 11.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Wedstrijd

De opening van de nieuwe bibliotheek is op 13 september. In het kader van de verhuizing is er ook een kleurwedstrijd voor kinderen tot 6 jaar. Kleurplaten zijn nu nog af te alen bij de oude bibliotheek. Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen meedoen aan een ontwerpwedstrijd met als opdracht de bibliotheek van de toekomst te maken. Dat kan als tekening, collage, knutselwerk of presentatie. De deelnemers kunnen hun creatie in de week van 3 tot en met 7 september inleveren bij de nieuwe bibliotheek in IKC De Horst. De winnaars worden gekozen door de Leerlingenraad van De Horst, prijzen zijn leuke cadeaus. Bovendien mag de winnaar de opening van de nieuwe bibliotheek verrichten en een dag de baas zijn van de bieb.

Reacties