’t Runerfeest komt er weer aan

Optocht van 2017.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – ’t Runerfeest komt er weer aan. Het feest barst op donderdag 23 augustus los op het feestterrein aan de Kaamp in Ruinen. Er is tot en met zondag 26 augustus van alles te beleven in en rond te feesttent. Naast de kaart- en dartavond, de kindermiddag, traditionele optocht en de bands die optreden, is er op de zondagmorgen dit jaar een quiz over Rune en Drenthe.

Het feest begint donderdagavond 23 augustus met klaverjassen, jokeren, pokeren en een darttoernooi voor koppels. Voor het poker en darten graag vooraf opgeven via [email protected] en [email protected] Op vrijdagmiddag kan de basisschooljeugd om 14.30 uur genieten van een voorstelling van Bert The Magicman, goochelaar en illusionist. Daarna heeft de jeugd tussen 15.30 uur tot 16.00 uur gratis toegang in alle draaiende attracties op de kermis.  De vrijdagavond staat in het teken van volksmuziek, dance en Deutsche schlager. De band Wir Sind Spitze zorgt ervoor dat iedereen vanaf 21.00 uur met de voetjes van de vloer gaat.

Versierde wagens

De zaterdagmorgen is traditiegetrouw de keuring van versierde wagens en loopgroepen op de Brink. De keuring begint om 9.00 uur en direct aansluitend is de optocht door het dorp. Deze eindigt bij het feestterrein op de Kaamp waar Gert Nijstad feestmuziek draait in de tent en in de loop van de middag de prijsuitreiking plaatsvindt. Op zaterdagavond treedt vanaf 21.00 uur de  band Kraakthelder op. Zij maken er dan samen met DJ Jeroen Gras een knallend feest van.

De quiz over Rune en Drenthe begint zondagmorgen om 10.00 uur in de feesttent. Zondagmiddag kunnen kinderen en volwassenen vanaf 15.00 uur hun talenten en creativiteit laten zien tijdens ‘Hef Rune Talent?!’. Het Runerfeest wordt vanaf 17.00 uur voor de derde keer afgesloten door de band KaramBAM. Dit jaar doen zij dat samen met Ellojay Retro Drive Inn Show.

Reacties