Wilde Wietse in Ruinen opgepakt en afgevoerd

Ruinen – Op de brink in Ruinen is vanavond de Wilde Wietse opgepakt. De veldwachter kreeg daarbij hulp van een aantal boeren, gewapend met stokken en puntige gereedschappen. De Wietse werd luid grommend in een speciaal daarvoor gecharterde wagen met kooi gestopt. Getrokken door een paard en bekeken door talrijke belangstellenden, ging het met paard en wagen naar de gevangenis in Assen.

De Wilde Wietse is het epos dat wekelijks op het Brinkfestijn in Ruinen wordt gespeeld. Ongeveer tien minuten speeltijd, maar uitermate populair onder de bevolking en de toeristen. Er wordt verteld wat de Heerlyckheid Ruinen vroeger was en in meerdere afleveringen wordt het verhaal van De Wilde Wietse verteld, de persoon die vroeger altijd gepest werd en daar wraak voor ging nemen. Zo verstierde hij een bruiloft en een Jennechiesmarkt, maar werden ook worsten van de slager gestolen.

De volgende week, woensdag 15 augustus om 18.45 uur, wordt de berechting van de Wilde Wietse gespeeld door de groep enthousiaste toneelspelers. ook weer met zingende kinderen. Het Brinkfestijn duurt dan ook weer van 14.00 tot 21.00 uur.

Reacties