Ruiming begraafplaats Zuidwolde na de zomer

Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Na de zomer begint de gemeente De Wolden met de ruiming van een deel van de begraafplaats Zuidwolde. Dit is noodzakelijk omdat er anders na 2020 ruimtegebrek ontstaat. Het gaat om ongeveer 400 graven.

Het college van B en W heeft 25 graven aangewezen die een historische betekenis hebben of waarvan de grafbedekking een opvallende kwaliteit heeft. Die worden behouden.  De bijzondere grafbedekkingen zijn verwijderd en tijdelijk opgeslagen op de begraafplaats.

Vernieuwd

Na de ruiming wordt de begraafplaats opnieuw ingericht. De bewaarde grafbedekkingen krijgen een nieuwe plek. Dat is gepland in 2019. Kort voor de ruimingswerkzaamheden in september worden de overgebleven grafbedekkingen verwijderd en afgevoerd.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente regelmatig nabestaanden geattendeerd op de aanstaande ruiming. Sommige nabestaanden hebben gevraagd of stoffelijke resten behouden kunnen blijven en daar zorgt de gemeente voor. Die stoffelijke resten hebben inmiddels een plek op de begraafplaats gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen