Bijen- en Heidewandeling in het Reestdal

Wilde bij.
Foto: Mark Zekhuis

Oud-Avereest – Vanuit Bezoekerscentrum De Wheem houdt Landschap Overijssel zondag 19 augustus een Bijen- en Heidewandeling onder leiding van een gids.

Het is het jaar van de insecten. Insecten zijn nodig voor het bestuiven van onze bloemen om voldoende vruchten en granen te kunnen vormen. Ze verdienen onze aandacht! En dus organiseert Landschap Overijssel een speciale bijen- en heidewandeling in het Reestdal. Samen met de gids ga je op stap. Onderweg vertellen zij alles over de bijen en de bloeiende heide. Maar bijvoorbeeld ook over de droogte die er nu is en het effect daarvan op insecten. Een leuke en interessante excursie voor het hele gezin. Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom.

Combineer je deelname aan deze wandeling met een bezoek aan bezoekerscentrum De Wheem in het prachtige Reestdal. De Wheem is elke zondag geopend vanaf 12.00 uur. Onze vrijwilligers verwelkomen je graag in de gezellige Gelagkamer om te genieten van een lekkere kop koffie, thee of limonade. En heb je de overheerlijke Reestdalkoek al eens geproefd? Mag je niet missen! De kids kunnen zich vermaken op de deel: spelen in de kinderhoek of de informatieve Dassenburcht bezoeken; het kan allemaal.

Praktisch

Deze excursie start zondag 19 augustus om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 te Balkbrug en duurt ca. 2 uur. Kosten voor deelname bedragen € 3, – voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen. Donateurs van Landschap Overijssel kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

 

Reacties