Tevredenheid over eerste Trekkerslep Ruinerwold

Ruinerwold – De organisatie van de Trekkerslep in Ruinerwold kan tevreden terugkijken op het allereerste slep-evenement. Het maximale aantal deelnemers bedroeg vijftig en dat was al vlot bereikt. Keet De Spekbraander had als organisator bepaald dat de eigen mensen zich eerst mochten inschrijven.

Het was een goede zet, want de trekkers kwamen nu vooral uit eigen dorp, uit Staphorst en een paar andere dorpen uit de buurt. Heel wat anders dan bij de grootschalige slepevenementen, zo ziet ook Harry Smits uit Nieuw-Roden. Hij komt niet uit de buurt, maar is dan ook geen deelnemer. ‘Die sleepwagen is van ons’, verklaarde hij zijn aanwezigheid. Zo’n sleepwagen die door de deelnemers met hun tractor zo ver mogelijk over de baan gesleept moet worden, hebben ze in Ruinerwold nu eenmaal niet.

Gewone boer

‘Wij komen alleen naar kleine evenementen zoals hier, dit is veel leuker. Hier kan de gewone boer ook aan meedoen. Naar die grote evenementen willen deze jongens niet heen’, vindt Smits. Hij wijst op die ene smalle strook. ‘Meer heb je niet nodig om het publiek te vermaken.’

Zaterdag werd in vier categorieën getrokken: van 3,5 tot 7 ton. Keet De Spekbraander is er flink druk mee geweest en zag zaterdag dat ze het goed had gedaan. Woensdag werd de baan met hulp van loonbedrijf Kleis gerealiseerd, donderdag werden de tenten geplaatst en tussendoor bleven ze maar sproeien. Dat was zaterdag dus niet meer nodig, de blijken van de keetjongeren gaven blijk van grote tevredenheid.

Reacties