Officiële EK-vlag overgedragen aan De Wolden

Foto: ch de wolden

Veeningen – Vlak voor het begin van de Grote Prijs Gemeente De Wolden bij het CH de Wolden, is zondagmiddag een vlaggenceremonie gehouden. De Drentse gedeputeerde Henk Brink overhandigde de nieuwe officiële EK-vlag voor het Europees Kampioenschap voor de jeugd “Young Riders, Juniors & Children” 2019 aan burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden.

De burgmeester werd terzijde gestaan door Jeanette van Slochteren, projectleider EK van de gemeente De Wolden. Ook kregen Christiaan Hendriksen, voorzitter van CH de Wolden en Michel Broek, concoursdirecteur van CH de Wolden de vlag en gezamenlijk hielden zij het dundoek omhoog. Even later werd de vlag aan de mast gehesen door de vrijwilligers Jan Oosten en Marten Oosterga. Direct na het veertiende concours CH de Wolden pakt de organisatie de draad weer op en gaat verder met de voorbereidingen voor het aan CH de Wolden toegewezen EKYoung Riders, Juniors & Children” 2019.

Postuum eerbetoon

Tijdens de tweede zondagmiddag van het concours wordt traditioneel aandacht besteedt aan de vele vrijwilligers die actief zijn bij het CH de Wolden. Ditmaal was er een bijzonder moment. De heer Rein Prins kreeg een passend eerbetoon van iedereen die op het concours terrein aanwezig was. Rein Prins was vele jaren vrijwilliger, maar overleed in mei van dit jaar. Het bestuur heeft gemeend Rein Prins tijdens het concours te moeten gedenken en heeft hem postuum de titel “vrijwilliger van het jaar” toegekend. Tijdens deze ceremonie werd op de grote schermen van het concoursterrein een film met interview met Rein Prins uitgezonden. Zijn dochter ontving daarna uit handen van burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden het beeld van een paard dat altijd wordt uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar.

Eerbetoon aan overleden vrijwilliger Rein Prins.

Reacties