Open Boerderijendag Ruinerwold trekt 500 bezoekers

Ruinerwold – Met zo’n vijfhonderd deelnemers aan de Open Boerderijendag van Ruinerwold, was de organisatie redelijk tevreden. Het druppelde steeds aardig door met mensen die vooral op de fiets kwamen. Een mindereid gebruikte de auto om de vijf bedrijven te bezoeken.

Museumboerderij De Karstenhoeve was weer een deelnemer, maar ook melkveebedrijven in Broekhuizen en Weerwille, alsmede een paardenpensionstal en een boerencamping. ‘Deze vijf waren zonder uitzondering tevreden over de boerderijendag’, stelde Geert Remmelts na afloop vast.

Bij pensionstal De Boterkamp in Broekhuizen, waar zo’n 35 paarden een plek hebben, was meer te zien dan alleen paarden. Dochter Gélice Tijmes liet haar kunsten zien op tekentableau en computer en vertelde de nieuwsgierige bezoekers over haar passie. Naast haar zat Dorine Haveman uit Driebergen, die mooie dingen met wol maakt. Wol van haar zus uit Ruinerwold.

Verder stonden de Vrouwen van Nu bij de beide melkveebedrijven met een kraampje met versnaperingen, waarmee een zakcentje werd verdiend.

Reacties