Bijzondere waarnemingen in het Dwingelderveld

Foto van een waterjuffer
Foto: Henny Veldman

Ruinen – Een foto van een juffer gevangen in een spinnenweb trekt de aandacht als je langs de expositiewand in bezoekerscentrum Dwingelderveld loopt. Het is één van de waarnemingen die bezoekers van het Dwingelderveld hebben gedeeld in de expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’.

Gekleurde touwen laten op een gebiedskaart zien waar de waarnemingen zijn gedaan. Er hangen foto’s en verhalen die je doen verwonderen. Orchideeën, een roodborsttapuit, zonnedauw, een zonsopkomst en een adder die midden op een wandelpad ligt te zonnen. Het zijn waarnemingen die de expositie tot een kleurrijk en levendig geheel maken. De expositie ‘Eigenlijk is alles hier bijzonder’ geeft bezoekers de gelegenheid hun waarnemingen uit het Dwingelderveld aan te geven met foto’s, verhalen of vondsten. Doorlopend draait er op een groot scherm een PowerPoint presentatie met de waarnemingen. Er hangt een zestal canvasdoeken met foto’s uit het natuurgebied en verhalen van vrijwilligers van Natuurmonumenten over wat zij bijzonder vinden. Ook de waarnemingen van minder opvallende planten en dieren worden in de expositie tentoongesteld, want eigenlijk is alles wel bijzonder.

Heb je zelf iets gezien of meegemaakt in het Dwingelderveld? Stuur dan je waarneming naar [email protected]. Jouw waarneming wordt toegevoegd aan de expositie en is te bezichtigen tot 1 november. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Reacties