Boerderijenfietstocht gaat richting Nieuw Moscou

Fietsen vanuit Zuidwolde.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De stichting Boerderijenfietstocht ‘maar dan anders’ uit Zuidwolde houdt op 1 augustus voor de vijfde keer een prachtige fietstocht door de omgeving. Het is een fietstocht, waarvoor de laatste jaren niet alleen boerderijen, maar ook andere bedrijven hun deuren open hebben gezet en men graag en met trots uitleg willen geven over hun bedrijf.

De start van de tocht is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf zalencentrum Den Kaat in Zuidwolde, hier kan de dag worden begonnen met een kop koffie, thee of ranja. De kinderroute is 25 kilometer en leidt langs de biologische varkenshouderij Boerrigter, waar een kijkje achter de schermen genomen mag worden, en het belevingsbos Kerkenveld waar de deelnemers van de fietstocht gebruik van mogen maken.

Op de camping Nieuw Moscou zijn diverse activiteiten te doen, waaronder ponyrijden. Verder wordt een bezoek gebracht aan De Alke en aan kwekerij Bakker, deze heeft eveneens een leuke activiteit voor de deelnemers in petto. Al met al een tocht voor de jeugd met veel leuke en actieve verrassingen.

Kleine braderie

De ongeveer 43 kilometer lange route voert de deelnemers dit jaar langs de kerk van Hollandscheveld, waar vrijwilligers iets vertellen. Daarna gaat de route verder naar camping Nieuw Moscou met een kleine braderie, tevens kan de lunch hier worden genuttigd. Vervolgens gaat de tocht naar een bijzondere bezienswaardigheid: het dorp Nieuwlande, waar deelnemers uitgebreid op de hoogte worden gebracht van de functie in het verzet en voor de onderduikers in de oorlog.

Voor deelnemers aan de boerderijenfietstocht is de entree van het museum gratis. Ook deze route geeft een de mogelijkheid bij de biologische varkenshouderij Boerrigter een kijkje te nemen.

Voor beide routes wordt de lunch aangeboden bij camping Nieuw Moscou. Deze lunch is uiteraard bij de prijs van de fietstocht inbegrepen. De prijs is € 4.00 voor kinderen tot 12 jaar en € 8.00 voor volwassenen.

Ook dit jaar kunnen bij de start huurfietsen gebruikt worden, deze worden aangeboden door van der Laan Tweewielers uit Zuidwolde. De fiets staat na reservering klaar aan de start, waar ze ook achtergelaten kunnen worden na de tocht. Deze fietsen dienen uiterlijk 28 juli gereserveerd te worden via 0528-371 243 of [email protected]

Er zijn fietsen met versnellingen (€10,00) en  e-bikes (elektrische fietsen, €20,00) te reserveren.

 

Reacties