Duitsland en Rusland wereldkampioen in Ruinerwold

Ruinerwold – Het WK Dog Dance, voor het eerst in Nederland gehouden, werd volgens André de Jong een doorslaand succes. De voorzitter van de Nederlandse Dog Dance Bond zag niet alleen topsport, maar ook aardig wat toeschouwers.

Met de Duitse Sandra Roth en de Russin Liubov Shinkarevich werden gisteren in Ruinerwold twee wereldkampioenen gehuldigd.  Zondag tijdens de finale werd duidelijk dat het topsport is. ’s Morgens bij Heelwork to Music bleek hoe nauw het bij een heel optreden komt kijken. De deelnemers kozen allen een eigen thema, kleedden zich daarnaar en liepen heel bedachtzaam met hun trouwe viervoeter door de ring. Zoals de Russische Tamila Butrimova met haar Border Collie Illai. Als een echte James Bond maakte ze er met Illai en spannende show van. De Belg Christel van Boven danste met de Duitse herder Ziva als een indiaan rond, compleet met speer en uiteindelijk een zilveren plek. De winst ging echter naar Sandra Roth met haar Golden Retriever Boogie, als eerste aan de finale begonnen.

Geconcentreerd

’s Middags had de jury het niet minder makkelijk bij de freestylefinale. ‘Alles wat in de finale staat, is wereldtop. De warmte maakt het er voor de jury alleen maar lastiger op, want ze moeten steeds geconcentreerd blijven. Het gaat meestal om tienden van punten’, aldus De Jong. Dat bleek aan het einde van de middag, wanneer de Russin Shinkarevich met Border Collie Twist goud haalde en de Zweedse Elisabet Browaldh met haar schapendoes Kummin tweede werd.

Reacties