Avondwandeling langs historische locaties de Wijk

Ooievaars bij de Wijk.
Foto: TIP de Wijk

De Wijk – De Historische Vereniging De Wijk – Koekange verzorgt historische wandelingen langs historische plaatsen in het dorp De Wijk en het prachtige Reestdal. Maak kennis met de verhalen achter het de kerk van IJhorst, Dickninge en Voorwijk.

De eerstvolgende wandeling is een avondwandeling. Deze vindt plaats op donderdag  2 augustus om 19.00 uur. De daarop volgende wandelingen vinden ’s middags plaats en zijn op zaterdag 11 augustus en donderdag 16 augustus. Deze starten om 14.00 uur.

Dunninger es

De wandeling wordt verzorgd door een gids van de Historische Vereniging De Wijk – Koekange. De route gaat door het dorp, langs de Dunninger Es, het kerkpad, Dickninge, Voorwijk en via het Veenhovenplein en de Dorpsstraat weer terug bij het startpunt de “Wieker Meule”.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en start bij de Wijker Molen. Prijs van de wandeling is € 2,00 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. De prijs is inclusief begeleiding van de gids en een boekje met historische informatie. Aanmelden voor de wandeling is verplicht. Dit kan tot 12.00 uur op de dag van de wandeling bij Tourist Info Het Reestdal, telefoon 0522-443275 of via email:[email protected] De wandeling gaat definitief door bij opgave van minimaal 5 personen.

In de maanden april t/m oktober zal de rondwandeling onder begeleiding van een gids op elke derde donderdag en elke tweede zaterdag van de maand plaatsvinden. Voor groepen kan er in overleg op andere dagen een afspraak worden gemaakt.

 

Reacties