Ondernemers tanken wijsheden in Zaanse houtloods

Veeningen – De ondernemersbijeenkomst die ieder jaar tijdens het CH De Wolden plaatsvindt, vond woensdag voor het eerst in De Zaanse Houtloods plaats. Er gingen heel wat wijsheden over tafel, maar ook tips voor ondernemers. Niet voor niets, want in de zaal zaten 175 ondernemers uit De Wolden die maar al te graag met wat extra kennis naar huis wilden gaan.

De ondernemers kregen ruim de gelegenheid om hun netwerk uit te breiden of warm te houden, van VVD-Tweede-Kamerlid Helma Lodders hoorden ze vooral dat ze de politiek op moeten zoeken. ‘Zorg dat je de politiek weet te vinden als je ergens tegenaan loopt. De politiek loopt namelijk achter, dus geef signalen af.’

Familieschare

Als gasten waren naast Lodders drie heren uitgenodigd: Ronald Lubbers, ondernemers en voorzitter van eredivisieclub FC Emmen, Nico Inberg, beleggingsadviseur en journalist bij EX en Jan Bloemhof, handelaar en schrijver van twee inspirerende boeken. Voor Inberg was het bijna een thuiswedstrijd, want hij komt van oorsprong uit Koekange en had een grote familieschare op de eerste rij zitten. Inberg gaf er blijk van nog steeds prima met de Drentse taal uit de voeten te kunnen. ‘Ik gebruik het in het dagelijkse leven niet, maar het gaat nooit weg.’ De inwoner van het Gooi bekende vooral bij vloeken en in het hoofd tellen op Drents terug te vallen.

De bijeenkomst was een activiteit van het Ondernemersplatform De Wolden, waarvan Bert Groen uit Ruinen sinds heel kort voorzitter is. De oud-burgemeester van Bunschoten gaf aan veel contacten te willen leggen de komende tijd en adviezen te willen geven. ‘Ik ben in mijn vorige leven tegen dingen aangelopen, die we wel kunnen gebruiken.’

De bijeenkomst werd geleid door journalist/presentator Andries Ophof van RTV Drenthe in een setting die aan De Wereld Draait Door deed denken. De letters DWDD stonden hier voor De Wolden Draait door, al gaf Ophof vooraf al aan niet zo’n spraakwaterval te zijn als collega Matthijs van Nieuwkerk.

 

Reacties