Duizendste rit voor DeWoldenVervoert

De bloemen zijn voor mevrouw Huigen uit Zuidwolde. Frens Waninge is de gulle gever.
Foto: DeWoldenVervoert

Zuidwolde – Vrijwillig chauffeur Frens Waninge heeft vorige week de 1000e rit gereden voor een klant van de stichting Vrijwilligersvervoer. Daaronder vallen Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert. Mevrouw Huigen uit Zuidwolde, die op visite ging bij haar zus, een rit die ze wel vaker maakt, was de gelukkige.

De bloemen zijn voor mevrouw Huigen uit Zuidwolde. Frens Waninge is de gulle gever.

Frens heeft haar namens de organisatie gefeliciteerd en een mooie bos bloemen aangeboden. Er is ook goed nieuws over de rolstoelauto. Naast een mooie bijdrage van de gemeente De Wolden, hebben verschillende diaconieën uit De Wolden, het Stimuleringsfonds van Rabobank en enkele particulieren, de aankoop mogelijk gemaakt. De al lang gekoesterde wens om ook rolstoel gebonden mensen te kunnen vervoeren, gaat daarmee in vervulling. Omdat de rolstoelauto nog eerst door de RDW gekeurd moet worden, staat een eerste rit pas begin september gepland.

Nieuwe klanten

De stichting Vrijwilligersvervoer voor minder-mobielen, zoals de volledige naam luidt, is in juni 2016 gestart. Nog elke dag melden zich nieuwe klanten. ‘Als de groei zo doorgaat verwachten wij eind 2018 ongeveer 1.750 ritten te hebben gereden voor zo’n 300 klanten. Maar we bereiken helaas nog lang niet iedereen. Daarom werken we druk aan onze naamsbekendheid. Dit jaar staan we daarvoor drie keer op de Pulledagen in Hoogeveen. Maar óók voor het werven van vrijwillige chauffeurs, want die hebben we hard nodig; wij willen tenslotte geen klanten teleurstellen. Kom langs voor meer informatie’, aldus voorzitter Thom de Bont.

Hoogeveenvervoert en DeWoldenvervoert zorgen voor vervoer van mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en niet (altijd) familie, vrienden en buren hebben die voor het gewenste vervoer kunnen zorgen. De vrijwillige chauffeurs rijden met hun eigen auto en vragen daarvoor alleen een kostendekkende vergoeding. Wij zijn op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur te bereiken op 0528-745615 en via ritaanvragen @hoogeveenvervoert.nl. Daar kunnen zich ook nieuwe vrijwilligers melden. Info: http://www.hoogeveenvervoert.nl/vrijwilligers.

Reacties