‘Dahlia’s en winterwortels’ in openluchttheater Ruinen

Ruinen – De Stichting Openluchtspel Ruinen speelt deze zomer het stuk ‘Dahlia’s en winterwortels’. De première is zaterdagavond 14 juli om 20.30 uur in het openluchttheater. De mensen van de SOR hebben de afgelopen maanden flink gerepeteerd, waarbij de nadruk op de laatste weken lag.

Afgelopen dinsdag vond de generale repetitie plaats, donderdagavond nog een doorloopje. Regisseur Mark Robijn uit Meppel concludeerde dat het wel goedkomt.

Het stuk is geschreven door Jannes Bennen en door Robijn bewerkt. Het gaat over een dorp, dat deze zomer 1000 jaar bestaat. Dat is reden voor feest! Iedere buurt wordt gevraagd om de straat te versieren en daar valt ook nog eens een mooie prijs mee te verdienen: een reis naar Euro Disney in Parijs.

Buurtbewoners

Hilbert Daling heeft een aantal enthousiaste buurtbewoners opgetrommeld, die hun buurt moet gaat versieren. Koos, de broer van Hilbert, die in een andere buurt woont, is ook druk bezig om die eerste prijs binnen te slepen, maar volgens Hilbert gaat het er daar niet eerlijk aan toe. Als dan ook nog de boel wordt gesaboteerd in de schuur van Hilbert, wordt de situatie bijna onhoudbaar.
Als uiteindelijk, na heel wat hilarische momenten, duidelijk wordt hoe de situatie werkelijk is, vertrekken er toch nog een paar personen naar Parijs. Maar wie? En waarom?………

Spelers seizoen 2018:

Hilbert Daling gepensioneerde eigenaar loonbedrijf Jack Meekhof
Koos Daling zijn broer, dahliakweker Jos Horlings
Aaltje Daling moeder van Hilbert en Koos Truida Niezing
Griet Beugel medewerkster thuiszorg Paulien Smid
Bertus Bruins schoolmeester Hans Hakkert
Roelfie Kiers buurvrouw van Hilbert en Aaltje Rolien Horlings
Marjan Peters werkloze afgestudeerde kapster Ina Huiskes
Jaap Kleyngelt plaatselijke notaris Joop Slagter

Begeleiding:

Regisseur Mark Robijn
Souffleur Jans Prikken
Anneke Otten
Facilitair Grietje Steenbergen

 

Reacties