Wilde Wietse beangstigend middelpunt Brinkfestijn Ruinen

Foto: Eigen foto

Ruinen Het Brinkfestijn in Ruinen wordt deze zomer geteisterd dor de aanwezigheid van Wilde Wietse. Of dat erg is, moeten de bezoekers van deze woensdagen in de Heerlyckheid Ruinen zelf maar beoordelen.

Vrijwilligers waren maandagavond bezig het onderkomen van deze Wilde Wietse als decorstuk te realiseren op de Brink. Een soortgelijke hut was vroeger het eenvoudige onderkomen van De Wietse. Hoe die bijnaam is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. De Wietse staat centraal in het toneelspel dat op de Brinkavonden in Ruinen wordt gespeeld. Elke brinkavond is er een nieuwe aflevering en daaruit moet blijken waarom men in het dorp zo bang was voor de Wilde Wietse. Volgens het boek ‘Ruinen een historisch portret’ had de jongen een moeilijke jeugd en nam hij in zijn latere leven daar wraak voor. Omdat hij voor die tijd erg fors was (1.86 meter) waren mensen bang voor hem.

Wilde Wietse in Ruinen

Iedere woensdag

De opvoeringen zijn iedere woensdag om 18.45 uur en zijn een samenwerking tussen Rune op de Buhne, de Stichting Openluchtspel Ruinen en de Stichting Promotie Ruinen. Het eerste Brinkfestijn is op 18 juli van 14.00 tot 21.00 uur. Het wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Ruinen. Naast een grote markt op de Brink, is er volop vertier voor de kinderen, live muziek en een unieke fotostand, waar men in boerenklederdracht op de foto kan met vrienden of familie. Vanaf 18.00 zorgt de brandweer van het dorp voor extra spektakel. Met oude Amerikaanse brand- en ladderwagens en een ludiek kuipspel, valt er zeker wat te beleven. De markten worden verder gehouden op 25 juli en 1, 8, 15, 22 augustus.

Info: www.ruinen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen