Extra lening voor snel internet aan Glasvezel De Wolden

Glasvezel.
Foto: Artizzl Media

Assen/Zuidwolde – Gedeputeerde Staten stellen een aanvullende lening van 2 miljoen euro beschikbaar aan het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden. Hiermee worden in de hele gemeente De Wolden glasvezelaansluitingen gerealiseerd waar nu nog geen snelle internetverbinding is. Het gaat om de laatste aansluitingen van nieuwe woningen en afgelegen percelen, recreatiewoningen op parken en bedrijventerreinen.

Aansluitingen

In de gemeente De Wolden wordt al volop gewerkt aan de aanleg van glasvezel. Met de aanvullende lening van de provincie kunnen deze 1.030 nieuwe aansluitingen direct meegenomen worden in de planning. De provincie Drenthe verleende in 2016 al een lening van 9 miljoen euro. Uiteindelijk worden hiermee 3.958 zogeheten witte adressen aangesloten op plekken waar nu nog geen snelle internetverbinding is.
Gedeputeerde Henk Jumelet: “Ik heb veel waardering voor dit bewonersinitiatief, want door hun enthousiaste inzet worden nu ook recreatiewoningen in de gemeente De Wolden aangesloten. Snel internet is niet alleen belangrijk voor de leefbaarheid van onze inwoners, maar ook voor het toerisme in Drenthe.”

Reacties