Nostalgie tijdens Kar Ga Door in Zuidwolde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Jaap Slot

Zuidwolde – Alles is in gereedheid gebracht voor het historische voertuigenevenement Kar Ga Door, dat zaterdag in Zuidwolde plaatsvindt. Bezoekers kunnen genieten van een bijzondere collectie met de hand voortgetrokken of getrapte handkarren, paardenrijtuigen, klassieke auto’s, vrachtwagens, tractoren, fietsen en kinderwagens.

De voertuigen zijn te zien in het centrum en maken ook een rondrit in de nabije omgeving. Van 10.00 tot 17.00 uur is er een waren- en oude ambachtenmarkt in de Hoofdstraat en valt er op het Kerkplein volop te genieten van Oudhollandse lekkernijen, oude ambachten en muziek. In het Groene Hart staan een groot deel van de dag vele tractoren en andere oldtimers opgesteld. De toegang is gratis.

Publiekstrekker

Een publiekstrekker is het defilé van zo’n 25 handkarren uit museum De Wemme, een bijzondere collectie kinderwagens en klassieke rijtuigen die vanaf ongeveer 14.45 uur voor het gemeentehuis langskomen. De optocht komt ook bij het Tonckenshuys en de Zantingehof langs. Voor de kinderen is er vertier met onder andere een springkussen, draaimolen en knutselkraam. Kar Ga Door wordt afgesloten met gezellige muziek van Jan van de Beld.

Programma

Het programma begint om 10.00 uur me de opening van Kar Ga Door door burgemeester Roger de Groot. Auto’s, tractoren en brommers staan voor bezichtiging opgesteld in het Groene Hart. De handkarren staan voor het gemeentehuis, de paardenrijtuigen tegenover museum De Wemme. Tussen 10.00 en 17.00 uur speelt de Mondharmonicagroep Alie Tuin bij Petite Mangerie, tussen 10.00 en 13.00 uur maken doedelzakspelers in de Hoofdstraat muziek.

De koetsentocht vertrekt om 10.30 uur en wordt voorafgegaan door de jurering van paardenrijtuigen bij museum De Wemme. Dan is er tussen 11.00 en 13.00 uur een rondrit van brommers en tractoren, gevolgd door een rondrit van oude auto’s, vrachtwagens en paardenrijtuigen tussen 13.00 en 15.30 uur. Meer muziek is er tussen 13.00 en 16.00 uur in de Hoofdstraat met de Marching- & Showband Jubal Vechtdal. Altijd weer een feestje is de optocht van handkarren, fietsen en rijtuigen. Die start om 14.15 uur en sluit af me een defilé bij het gemeentehuis.

De beschrijving van de routes van de auto’s, tractoren en brommers, de paardenrijtuigen, handkarren en kinderwagens, zijn te vinden op de website www.kargadoorzuidwolde.nl.

Reacties