Steeds meer Chinezen in hotels Zuidwest-Drenthe

Foto: Marketing Drenthe

Assen – Er komen steeds meer Chinezen naar Zuidwest-Drenthe. dat blijkt uit een rondje van Marketing Drenthe onder accommodaties in de regio. Maandag start in Zuid-Nederland de zomervakantie, de Drentse ondernemers maken zich klaar voor een goed hoogseizoen.

NBTC Holland Marketing verwacht dat meer Nederlanders op vakantie gaan in eigen land ten opzichte van vorig jaar. NBTC geeft aan dat Nederland ook vooral veel bezoekers ontvangt uit Duitsland en België. Marketing Drenthe maakte een rondje langs de ondernemers in Drenthe, de Drentse ondernemers verwachten volop zomerdrukte.

Bezetting

Door het mooie weer hebben veel ondernemers een goed voorseizoen gedraaid en zijn de verwachtingen voor de bezetting in de zomervakantie positief. De Fruithof in Klijndijk bericht dat het erg druk was dit voorjaar en verwacht een hele mooie zomer dankzij het prachtige zomerweer. Dick ten Oever van Camping de Hondsrug meldt dat het mooie weer zorgt dat gasten ook nog eens positiever zijn over de accommodatie en de omgeving. De vele evenementen zoals TT, Shakespeare, Into Nature, festivals, WK Para-cycling en meer dragen eveneens bij aan een goede bezetting. De weersverwachtingen voor de komende periode zijn zonnig, het wordt dus een gezellige zomerdrukte in Drenthe.

Chinezen

De verwachting is dat het aantal internationale gasten groeit. Met de tentoonstelling The American Dream trok het Drents Museum al vier keer zoveel internationale bezoekers dan gebruikelijk. De belangrijkste markten zijn Duitsland en België. Bij onze oosterburen in de Duitse deelstaat Niedersachsen en bij onze zuiderburen in Vlaanderen zijn de zomervakanties al begonnen. In kleine aantallen groeit ook het aantal bezoekers uit verdere bestemmingen. Hotel het Heerenhuys Ruinen, Hotel Wesseling Dwingeloo en Brinkzicht Vledder ontvangen bijvoorbeeld gasten uit onder andere China. Ondernemers geven aan dat het buitenland ook een concurrent is voor het binnenlands toerisme, een vakantie naar het buitenland is even duur als een vakantie in eigen land. Goede reviews en het blijven investeren in de accommodatie is van groot belang melden de ondernemers. Met de nieuwe marketing campagnes voor Drenthe is onze mooie provincie goed in beeld op de nationale en internationale markt.

Reacties