Stormloop op Energielening Drenthe na rentekorting

Zonnecollecotren
Foto: Drents Landschap

Assen – Sinds de Drentse Energie Organisatie zo’n drie weken geleden een rentekorting aankondigde en ondernemers tevens 75% van het geïnvesteerde bedrag bij het Energiefonds van de provincie Drenthe kunnen lenen, loopt het storm op de website en met telefoontjes. Van de 2 miljoen euro die door de Drentse Energie Organisatie is gereserveerd voor Energieleningen in 2018, is binnen drie weken al ruim een half miljoen euro weggezet bij 16 Drentse ondernemers die allemaal gaan voor energiezuinig of zelfs energieneutraal ondernemen.

Steeds meer ondernemers nemen energiebesparende maatregelen in hun bedrijf. Door het aanbrengen van isolatie, LED-verlichting en/of een warmtepomp brengt men de energiekosten behoorlijk omlaag. Daarnaast maken veel bedrijven de keuze om de benodigde stroom zelf op te wekken door het dak vol te leggen met zonnepanelen.

Gratis Energiescan

Naast de lage rente op de Energielening Drenthe (al vanaf 1% lenen voor looptijden van 5 en 10 jaar), kan het Drentse MKB bij de Provincie Drenthe een gratis Energiescan via Klimaatroute aanvragen. Naast de scan krijgt de ondernemer begeleiding bij het offerte traject. De provincie Drenthe en de Drentse Energie Organisatie willen met deze acties de ondernemers optimaal ondersteunen en de
knelpunten naar duurzaam ondernemen wegnemen.
Ondernemers kunnen op www.energieleningdrenthe.nl de financiering digitaal aanvragen. Actuele rentepercentages worden wekelijks op de website gepubliceerd.

De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting die op initiatief van de Provincie Drenthe de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in de provincie Drenthe. http://www.drentseenergieorganisatie.nl

Reacties